Del 1 - Fearless tisser blod

2016-07-05

I en periode havde jeg set at når Fearless tissede så var det ligesom tofarvet, men det var svært at vurdere på når det rammer hampbunden og forsvinder og Fearless var fuldstændig som han plejede. Men så begyndte han med én adfærdsændring, hver gang vi havde redet gik han direkte ind og tissede.

En dag efter undervisning, stod jeg med min underviser og brugte nok et par minutter mere end vi plejer, så Fearless kunne ikke holde sig og tissede på staldgangen. Vi blev noget forskrækket da det lignede en meget stor mængde blod. Man kigger på hesten, som ser glad og tilfreds ud og ved slet ikke hvad man skal tænke.

Talte med dyrlægen der startede med at foreslå at vi flyttede fold og så det an, til jeg kunne tage en urinprøve. Jeg flyttede fold og startede med at give ham Aloe Vera drikkegel med tranebær i foderet.

Absolut ingen ændring!

Uden træning var urinen næsten fin, efter træning rød. Jeg tog en urinprøve og afleverede hos dyrlægen. Den lignede grumset rustvand, indtil den havde stået lidt, så faldt grumset til bunds og resten blev næsten sort.

Dyrlægen konstaterede blod i urinen, forhøjet protein i urinen og et eller andet andet, og sagde at Fearless har blærebetændelse.

5 dage med medicin, to dages pause og så håbe på der ikke også er blæresten.

For pokker, pastaen Fearless skal have er stor og han er ikke glad, faktisk er han ret irriteret over at se mig. Urinen blev dog gul, men han blev jo heller ikke trænet.

5 dage med medicin, to dages pause og så ridning. Straks efter ridning, Fearless tissede blod. Øv ØV ØV.......

Ringede til dyrlægen der sagde han skulle have en uges pause mere, ikke mere medicin. Hvis det efter en uges pause stadig bliver rødt efter ridning, skal han scannes og have en kikkert undersøgelse, hvilket foregår på hospitalet.

Pyyhhh krydser fingre og tæer.

Én ting er at Fearless nok ikke vil tage et besøg til dyrehospitalet særlig pænt, og da slet ikke når jeg er ved at dø af skræk. Noget andet er min økonomi som er ved at gå helt i smadder pga. alle de uforudsete ting der har ramt os det sidste år.

Så krydser alt og håber........