Ronaldos historie

Jeg købte Ronaldo som 4½ års, som en projekthest. Jeg var informeret om hans "problemer".

Ridningen af Ronaldo var startet som 3 års, på videoer jeg har set, var det på en hest der slet ikke var færdig og det var stram ridning, nakken højt og næsen ind og så bare rundt og rundt.

Dette og muligvis en for langsadel, gjorde at Ronaldo begyndte at sætte sin rytter af. Da dette havde stået på noget tid, solgte rytteren ham.

På daværende tidspunkt var han tynd og havde, på trods af dette, hverken tjekket tænder eller ormebestand.

Da nye ejer endelig beslutter sig for at tjekke tænder, er det fordi han er blevet meget tynd og ikke rigtig vil spise. Han tænder var rigtig slemme.

Han rides videre og begynder at sætte rytteren af. Der opleves flere "episoder" hvor han blandt andet eksploderer på staldgangen ved en sadelprøvning og den nye ejer bliver bange for ham. Hun sætter ham til salg, og noget i billedet og den ærlige beskrivelse, kaldte på mig.

Inden jeg tog op og så ham, fik jeg Cecilie Stadler, som er hestefysioterapeut/osteopat, til at tilse ham. Hun ringede da jeg stod klar til at køre. Hun fortalte at hesten var låst næsten alle steder den kunne være det. Særligt i nakke og kæbe efter de ubehandlede tænder, trykket skæv efter et fald, et klemt ribben, og generelt skæv. Hun meddelte at det kunne vi sagtens få styr på og med min måde at håndtere heste på, skulle jeg nok få en god hest ud af ham..... Så jeg hentede veninden og vi tog op og så ham, der var intet at gøre, han skulle med hjem. Jeg ringede rundt og kunne ikke skaffe kørsel med det samme, men næste dag kom han hjem.